Over ons

Als klein kind was ik al verzot op dieren en in het bijzonder op honden. Zodra ik mocht werken, had ik een geweldig baantje bij Dierenhotel de Klomperhoek. Mijn ouders hebben het dierenhotel in 1976 overgenomen.
Na diverse cursussen en opleidingen op het gebied van dierenverzorging en africhting en 2 jaar ervaring als dierenarts assistent, hebben Dolf en ik het dierenhotel in 2001 overgenomen van mijn ouders.

Dolf is als hovenier verantwoordelijk voor onze schitterende tuin en verzorgt de logeer- en eigen katten. Hij is ook degene die zorgt voor het onderhoud van gebouwen en verblijven. De verzorging van de honden neem ik op me.

Zo’n 40 jaar geleden hebben we ons eerste nestje hondjes gefokt, bloedhonden, prachtig! En sindsdien hebben we met enige regelmaat een prachtig nestje pups waar we samen met mama-hond enorm van genieten. De stamboomhonden dragen de naam van onze kennel ‘of Assini Boine’.

We hebben een heerlijk leven, waarbij we met volle teugen van de pensiondieren en onze eigen beestenbende mogen genieten. Voor onze kleinzoon is het net een kinderboerderij met onze varkentjes, paardjes, kippen, vogeltjes, cavia’s, katten, schildpadjes en natuurlijk de hondjes!

Leuke weetjes

Naast het Dierenhotel heb ik Polski Owczarek Nizinny’s en Teckels gefokt en daarmee shows bezocht waar we 2 keer wereldkampioen zijn geworden. Ik heb 6 keer een Nederlands kampioen gefokt.

Ook met de katten hebben we veel geshowd onze Britse kortharen hebben vaak gewonnen. Ze hebben zelfs de hoofdrol gespeeld in de reclames van Whiskas, Felix en Lenor.

Tevens speelden er in de film Minoes van Annie M. G. Schmidt enkele van onze katten mee. (o.a. Jip de redactie kat). Jip speelde ook in een film Snapshots met Burt Reynolds. Het was echt superleuk om mijn katten te kunnen begeleiden tijdens hun debuut 🙂