Op 10 en 11 mei zijn er 12 prachtige Mastiff pups geboren!

Papa Taurus en Mama Maggy hebben 12 schitterende Mastiff pups op de wereld gezet.

Op 10 mei, vroeg in de avond was het zover. Maggy, die 3 dagen daarvoor nog een duif ving, hihi, was er klaar voor; de eerste pup kwam eraan. Wat is dat altijd weer spannend en leuk!
Dat er veel pups in de bolle buik zaten, wisten we maar zoveel?! Maggy nam haar tijd en ongeveer om het uur kwam er weer zo’n klein hummeltje kijken, schitterend. Eerst worden ze zorgvuldig gepoetst door mama en dan kruipen ze langzaam naar een tepel om hun buikjes rond te drinken. Het blijft bijzonder om mee te maken. 🙂

Ik was blij dat ze me uitgenodigd had, want hulp hadden moeder en de eerste 11 kinderen niet nodig. De laatste liet wat lang op zich wachten naar mijn zin. Maar toen de dierenarts het geboortekanaal even masseerde floepte ook nummertje 12 eruit. Een prachtige stevige meneer, alive en kickin’!

8 stoere mannen en 4 mooie dames is het resultaat. 6 kilo gezonde Mastiff pup bij elkaar, en helemaal zelf op de wereld gezet. Hoe bijzonder is dat? Nou heel bijzonder blijkbaar want natuurlijke geboortes zie je niet meer veel bij de Mastiff. En Maggy? Die voelt zich prima en heeft een hele melkfabriek om al haar pups te kunnen voeren, en nog 12 extra zo lijkt het!

Inmiddels zijn de pups geënt, gechipt, ontwormd en zijn de FCI stambomen aangevraagd. De dierenarts was meer dan tevreden over de gezondheid. En ze zijn écht leuk! Ze waren zelfs met 6 weken al zo goed als zindelijk.

Voor alle pups hebben we een prachtig mandje gevonden!

Pannon-Mastiff Taurus

Roepnaam: Touwtje

Touwtje is een heerlijke, lieve Mastiff. Hij is geboren in mei 2014.
Hij is vriendelijk voor mensen, kinderen en andere honden.
Hieronder vind je de gegevens en gezondheidsuitslagen:

Mastiff Zuevyh Maggy with love to Ajne

Roepnaam: Maggy

Maggy is een leuke, lieve dame en een waanzinnig goede moeder. Ze is geboren in april 2015.
Ze is een hele gemakkelijke Mastiff die prima met Jan en Allememan overweg kan, maar ze laat niet over zich lopen.
Hieronder vind je de gegevens en gezondheidsuitslagen: